Majoren fra Sarajevo

kr.250,00

Majoren fra Sarajevo – En fortælling om krigen på Balkan 

Af Oberstløjtnant Erik Schwensen

 

Varenummer (SKU): B-MFS-ES Kategori: Tags: ,

Majoren fra Sarajevo - En fortælling om krigen på Balkan 

Erik Schewensens nye bog er en fin beskrivelse af de tanker han havde om troen, håbet, viljen, roen og evnen til forandring, under indsatsen som major i borgerkrigen på Balkan i 1992. Generalløjtnant Kjeld Hillingsø skriver i bogens forord bl.a.: “Genopvækker minderne fra den gang danske soldater blev indsat i det tidligere Jugoslavien, og jeg selv havde “operativ kommando” over dem…”. Bogen giver en udmærket beskrivelse af situationen og problemerne for udsendte officerer og bør være pligtlæsning for officerer, der i fremtiden måtte blived udsendt.

Major, nu oberstløjnant, Erik Schwensen viste sig at have alt det i sig, som man kunne ønske sig af en fører i forreste linje. Han og oberst Harders var igennem flere andre voldsomme episoder, og ville i enhver anden hær have fået en medalje for deres indsats. Forsvarets medalje for tapperhed eksistrerede imidlertid ikke den gang, så der er kun at takke dem, og ikke mindst at takke Erik Schwensen, der altid var med helt fremme, hvor faren var størst – i sandhed “den tapreste af de tapre”.

I bogen finder du også QR-koder, der viser hen til ni forskellige videoer, som er sammenklip af de mange timers video, som Erik Schwensen optog i løbet af de syv måneder i det tidligere jugoslavien.