Hvordan fastholder du en god tilstand

Hos Acuity World bruger vi ankring, når vi skal fremkalde og fastholde en bestemt positiv tilstand i kroppen. Et anker kan f.eks være en sang, som du husker blev spillet i baggrunden, på et tidspunkt, da du selv befandt dig i god tilstand.

 

Et anker er altså et element fra en situation eller en oplevelse, som kan få hele situationen frem i dig igen og genskabe de følelsesmæssige, tankemæssige og kropslige elementer, der udgør tilstanden. Ankre forekommer helt naturligt hos alle, er som regel eksterne og udløser indre oplevelser.

 

Det almindeligt forekomne eksempel som sangen, der er beskrevet ovenfor, fungerer ved, at du associerer sangen med en bestemt begivenhed eller situation. Dengang du hørte sangen, var du i en bestemt følelsesmæssig tilstand – det var måske et forhold til en elsket, en bestemt sejr, en periode hvor dit liv ændrede sig dramatisk – og derfor bliver sangen associeret med denne situation. Du genkalder dig altså stemningen hver gang, du hører sangen.
Ved at benytte ankring på denne måde, vil du kunne genkalde en god situation og loope dig selv tilbage til en tilstand, hvor du har det godt.
Del denne artikel