Hvor kan du bruge metaprogrammer?

Hos Acuity World underviser vi vores kursister i NLP-værktøjet Metaprogrammer, som kan afkode hvilke underlæggende tankestrukturer og motivationsstrategier en person motiveres af.

Metaprogrammerne er ikke en beskrivelse af menneskers personlighed, men giver et billede af, hvordan der ageres i forskellige sammenhænge. Din viden om metaprogrammer kan bruges til at møde en anden person og skabe tillidsfuld kontakt. Metaprogrammer er også gode i team-arbejde, da de forklarer nogle af de forskelle, som du kan opleve mennesker imellem. Forståelse for de forskellige metaprogrammer, kan føre til en større accept af forskelligheder, og dermed en bedre udnyttelse af de forskellige ressourcer, som hver enkelt person besidder.

I enhver kommunikation vil det være stærkt, at du kender den andens Metaprogramprofil. Især til en medarbejder- eller ansættelsessamtale kan du bruge Metaprogrammer som et godt værktøj til at finde den rigtige medarbejder til et konkret job. Skal du f.eks. ansætte en laborant, der skal lave de samme analyser på samme måde hver dag, er det meget smart, at det er en person, der er procedureorienteret i stedet for mulighedsorienteret.

Hvis du skal ansætte en sælger, er det derimod vigtigt, at det er en person, der er motiveret hen mod noget og ikke væk fra noget. Du kan på forhånd designe en Metaprogramprofil for den medarbejder du skal til at ansætte. Det vil hjælpe dig til hurtigt at finde den rette person til jobbet. I en salgssituation er det også utrolig vigtigt, at du kan lytte dig frem til, hvad det er for nogle Metaprogrammer din kunde har, så du kan præsentere dine tilbud eller produkter på en måde, som giver mening for kunden.

Hvis du skal holde en tale, er det også stærkt at bygge den op omkring Metaprogrammerne. På den måde kan du få opmærksomhed fra alle i rummet fordi du netop rammer dem lige der, hvor de er hver især. Udover de ovennævnte, så er der mange andre muligheder, hvor Metaprogrammerne kan hjælpe dig med at udvikle din kommunikation og interaktion med andre mennesker.

Lær Metaprogrammerne at kende på uddannelsen Personal Leadership Program – PLP™ I.

Del denne artikel