Er du klar på en øvelse? Det kan virke grænseoverskridende og akavet, men vi opfordrer dig alligevel til at tage udfordringen op, måske skal du netop overskride din egen grænse i dag!

Denne øvelse har til formål at vise dig, hvordan du kan påvirke og træne din følelsesmæssige tilstand og ved hjælp af simple teknikker og redskaber, nå frem til noget andet end udgangspunktet.

Hvordan har du det lige nu?

Inden du laver nedenstående øvelser, vil vi gerne bede dig om, at beskrive din egen tilstand, på en skala fra 1 til 10. Skriv nummeret ned.

1 er lavest og betegner en tilstand, hvor du ikke har det godt og måske føler dig ude af dig selv.

10 er højest og betegner en tilstand, hvor du er dig selv og er glad for at være den, du er.

 

1. Slap af i skuldrene

Sæt dig godt til rette og ret ryggen. Placer begge fødder fladt på jorden, træk vejret helt ned i maven og slap af i skuldrene. Forsæt med at trække vejret helt ned i maven og læg mærke til at du for hver gang, du gør det, slapper mere og mere af i skuldrene.

2. Smil til dig selv

Gå ud på badeværelset og kig dig selv i øjnene og i et spejl. Tænk på en sjov oplevelse og smil til dig selv. Læg særlig mærke til præcis hvordan du ser ud, og smil endnu mere af det!

3. Sig et par behagelige lyde

Tænk på en god oplevelse. Det kan være et gourmetmåltid, massage eller noget sjette. Sæt derefter lyd på, eksempelvis “Ahh”, “Ihh” eller “Uhh”. Hvordan lyder disse lyde? Gentag øvelsen og læg endnu mere følelse i.

4. En positiv oplevelse

Tænk på en konkret positiv oplevelse, hvor der skete noget særligt. Det kan være dit bryllup, en anden sjov fest eller et succesfuldt projekt på jobbet, hvor alt klappede. Tænk oplevelsen igennem fra start til slut og læg specielt mærke til, hvad der gjorde det til en god oplevelse.

5. Tungen op i ganen

Denne Tai Chi-øvelse træner dig i at have fokus på det, der sker udenfor dig. Sæt dig behageligt og læg mærke til, hvad der sker, når du lægger tungen op i gangen.

6. Se opad

Hvis du sidder indenfor, kan du for eksempel fokusere på et punkt i loftet.

7. Brain-Scramble

Her skal I helst være to. Placer jer over for hinanden. Den ene af jer fører en strakt pegefinger frem og tilbage foran ansigtet på den anden. Denne skal følge fingerens bevægelser frem og tilbage med øjnene, mens hovedet holdes stille. Først langsomt og derefter gradvist hurtigere, indtil du ikke kan følge med. Gentag et par gange.

Hvis du er alene, kan du lave øvelsen, ved at kaste en tennisbold fra din ene hånd til den anden, samtidig med at du følger bolden og holder hovedet stille.

 

Nu skal du vurdere din egen tilstand igen, på en skala fra 1 til 10, hvor ligger du nu?

Hvordan har du det i forhold til før?

Måske er du gået fra et 4-tal til et 6-tal eller måske højere? Måske har du endnu ikke mærket en forskel. Har du forsøgt at smile eller tænke på den kommende sommerferie og endnu ikke opnået en virkning, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at øvelserne ikke virker på dig. Det kan sagtens betyde, at du i for lang tid, har befundet dig for langt væk fra dig selv, og at du derfor må træne, for at opnå de resultater du gerne vil opnå og nå derhen, du gerne vil.

Det kræver træning at blive god til at udøve personlig ledelse, men vi er sikre på, at du kan nå derhen, hvis du øver og træner!

Del denne artikel