Ambitiøs lederskab

Få 7 metoder til, hvordan du som leder kan opretholde dit lederskab og bevare fatningen – også i vanskelige tider

 

Hvordan reagerer du som leder på det voksende pres? I din rolle som leder er du mere end nogensinde før nødt til at vise ro og overblik. Med krav om forandringsledelse og intensivering skal du som leder have en stor portion smidighed og tålmodighed for at minimere effekten af usikkerhed hos dine medarbejdere. Din tilstand som leder afspejles i din kropsholdning og dit kropssprog. Lederskabet anno 2021 handler om, udover at præstere sorte tal på bundlinjen, at have evner til at udvikle sine medarbejdere og få dem til at gro både fagligt og socialt. Medarbejderne er blevet trætte af at arbejde i survival mode og ønsker derfor at være en del af en virksomhedskultur, hvor de kan gøre deres bedste og arbejde uden frygt for at miste deres job.

Deltag i vores kurser for ambitiøse ledere, hvis du vil blive endnu bedre til at holde ro i maven, når du skal lede. Eller læs videre i denne artikel og blive inspireret.

 

Her er 7 metoder til at opretholde dit lederskab og forblive fattet – også i svære tider:

 

1. Lad ikke dine følelser komme i vejen

Ledere, der har kontrol over deres følelser, er mere klar, når tiderne bliver udfordrende. Når du tillader dine følelser at komme i vejen, vil medarbejderne fortolke dette som et tegn på, at du ikke forbliver objektiv. Viljestærke ledere kan bevare fatningen og stadig udtrykke bekymring og omsorg.

2. Tag ikke tingene personligt

Du bør som leder ikke tage tingene personligt, hvis alting ikke lige spiller efter dit hoved. Du skal bevare roen og ikke gå i defensiven, da din tilstand smitter af på dine omgivelser. Selvom du ikke tager tingene personlig, kan du stadig anvende personlig ledelse til din fordel.

3. Bevar en positiv mental indstilling

Medarbejderne har altid fokus på deres leders handlinger, adfærd og generelle opførsel. I vanskelige tider skal ledere kunne opretholde en positiv mental indstilling og vedligeholde en fortælling, der holder deres ansatte inspireret og fulde af håb. Ledere sætter tonen for organisationen – en positiv holdning kan neutralisere kaos.

Husk også at tænke over dit sprog og din kommunikation, når du agerer som leder.

4. Forbliv frygtløs og vær modig

Det er vigtigt, at du som leder kan kommunikere ro. Det bliver yderst vanskeligt at handle rationelt og objektivt, hvis du er i panik. Så sker der det, at dit sind fryser, og du mister mentalt fokus. Hvis du mærker panikken komme snigende, så spørg dig selv: ”Hvad er det værst tænkelige, der kan ske?”

Hvis du har viljen og selvtilliden til at se det i øjnene, vil du til sidst indse, at situationen er håndterbar og kan løses.

5. Reager beslutsomt

Du skal som leder bevare fatningen og aldrig vise tegn på tvivl. Tal med overbevisning, tillid og autoritet – uanset om du kender svaret eller ej! Du skal give dine medarbejdere en følelse af, at alt er under kontrol.

6. Tag ansvar

Når du er ansvarlig betyder det, at du har taget en beslutning om at påtage dig et ansvar og tage de nødvendige skridt, der skal til.

7. Opfør dig, som om du har været der før

Gode ledere ved, at en af de mest effektive måder at bevare fatningen i svære tider er at virke som om, de har været i en lignende situation før. Ledere, der med en stærk tilstedeværelse viser, at de har været gennem problemløsning mange gange før, er dem medarbejderne føler sig tryggest ved. De er tålmodige, aktive lyttere, og de har en medfølende tilgang i forhold til at hjælpe andre.

Det er nemt at miste fatningen i krisetider og lade bekymring blive til bekymringer. Ved at opretholde ro og forblive i kontrol skaber du troværdighed og tryghed om, at dette er en sikker arbejdsplads, hvor ingen behøver gå i panik.

Som man siger, Keep Calm and Carry On!

Vil du gerne blive en bedre leder, så book en personlig coach allerede i dag.

 

Del denne artikel